Vapaa liike, tanssi, on matka kehon kokemuksiin. Omissa tansseissa tutuksi tulee kehon intuitiivinen viisaus.

Dancing cards konsepti inspiroi tanssi tehtävillä keho-positiiviseen tanssin harjoitteluun. Tanssi tehtävät on suunniteltu tukemaan oman luovuuden ja liikehistorian tutkiskelua. Tanssimalla Dancing cards tehtäviä ja vastaamalla tanssipäiväkirja kysymyksiin alat huomata omissa tansseissa sinulle merkityksellisiä asioita ja ideoita. Opit tunnistamaan oman kehon rakenteen “sisältä” päin, koska liikettä ei opeteta valmiiksi vaan luot itse liikkeen tehtävän ohjeiden innoittamana. Dancing cards sivuilla voit tutustua uusiin tehtäviin viikottain ja osallistua Co-creative projektiin jossa syntyy yhteys tanssin harrastajien ja ammattitanssijoiden välille yhteisen tanssiteoksen luomisen kautta.

Sinun liikkeesi, meidän tanssitiimi

CO-creative dance

Lähetä tanssikuvasi tai videosi meille osoitteeseen info@dancingcards.com

Tai täytä lomake tällä sivulla..

Dancing cards tanssijat New Yorkissa kokoavat kakista meille lähetetyistä liikkeistä tanssin. Video julkaistaan nettisivuillamme 15.11.2018. Kuka tahansa voi osallistua uniikkiin taidekokemukseen, jossa omasta liikkeestä tulee osa New Yorkin katujen sykettä! 

Lähettämällä kuvasi/videosi meille sähköpostilla, emme julkaise materiaaliasi netissä. Jos postaat kuvasi/videosi julkisesti, voimme jälleen julkaista materiaalisi nettisivuillamme tai sosiaalisessa mediassa kaikkien osallistujien ihailtavaksi. 

Voit osallistua Co-creative Dance projektiin myös tanssitaiteilijoiden ja opettajien kanssa. Suomessa Co-creative projektiin pääset osallistumaan seuraavilla paikkakunnilla. Paikat ja ajankohdat sähköpostitse info@dancingcards.com

Tampere,

maanantaisin klo 19-20 sammon koulu, alasali, Henna Matanuska ,

Hamina Anna Koskela,

Helsinki Ada Freund lisätiedot sähköpostitse info@dancingcards.com

Aloita Dancing cards harjoittelu tänään!

Haptic .JPG

Tanssi, Observoi, Huomaa

Luo tansseja

Dancing cards kutsuvat sinut nauttimaan tanssin tekemisen prosessista. Jokainen voi innostua Dancing cards tehtävistä ja aloittaa oman liike-makunsa, sekä tyylinsä kehittämisen. Sivun alaosasta löydät tanssi-tehtävät ja ohjeet oman treenin aloittamiseen.

Päiväkirja

Vastaamalla Dancing cards päiväkirja kysymyksiin, voit tarkkailla mitä omat tanssit kertovat.

Yhteisöllisyys

Osallistu Dancing cardsin yhteisötanssin rakentamiseen. Lähetä tanssi-kuvasi tai videosi Dancing cards tanssijoille New Yorkissa. He kokoavat eri puolilta maailmaa meille lähetetyt liikkeet yhdeksi teokseksi, joka kuvataan Manhattanilla monissa elokuvistakin tutuissa miljöissä. Lue lisää kuinka osallistua työpajaan internetin välityksellä...

Kuva Payton Leihgeber

Löydä Dancing cards tehtävät sivun alaosasta

Dancing cards tehtävät innostavat löytämään sinussa olevan tanssijan.. Voit rakentaa tansseja yhdessä ystävien ja perheen kanssa tai nauttia itsenäisestä harjoittelusta. Dancing cardsit on tarkoitettu tehtäväksi yhdessä liikepäiväkirjan kanssa. Tarkkailemalla omia tansseja ja nauttimalla luomisen flowsta, alat huomata tanssissa toistuvia teemoja, liikkeitä, sekä yksityiskohtia, jotka avaavat tanssien henkilökohtaista sanomaa.  Dancing cards tehtävät on suunniteltu yhdessä tanssitaiteilijoiden ja Dancing cards tiimin kanssa.

Kaikki Dancing cards informaatio näillä nettisivuilla on tarkoitettu ainoastaan inspiraation lähteeksi.

LUO TANSSEJA = ITSETUNTEMUS

Dancing cards tehtävissä tutustutaan vaihteleviin teemoihin, abstrakteista tehtävistä planeettojen liikkeiden tutkimiseen keholla. Jotkut tehtävät voivat olla entuudestaan tuttuja, kuten vesi teemaiset tehtävät. Tämä onkin mielenkiintoinen aspekti tanssien luomisessa. Vaikka usea taiteilija lähestyisi samaa teemaa, on heillä jokaisella oma uniikki näkemyksensä ja ilmaisutapansa. Dancing cardsien kanssa voimme siis loputtomasti nauttia yhdessä luomisesta, ideoiden jakamisesta ja fyysisen aktiivisuuden hyödyistä. Toivotamme sinut tervetulleeksi rakentamaan omia tansseja Dancing cards yhteisön kanssa internetin välityksellä!

Dancing cardsien™  kanssa toimit kuin tanssin tutkija. Improvisoitua liikettä työkaluna käyttäen, tutkit aiheita kuten painovoima, planeetat, luonto, anatomia, aika ja paikka. Keho-positiivinen tanssiharjoittelu perustuu sinun uniikkiin liike-historiaasi. Käytä liikettä ideoiden ja päämäärien selkeyttämiseen. Dancing cards harjoittelu sopii 17-vuotiasta ylöspäin. 16-vuotiaat ja nuoremmat voivat tutustua Dancing cards harjoitteluun yhdessä huoltajan kanssa.

 

Kuinka tanssia Dancing cards tehtävien kanssa?

 

1.Tanssi tehtävää 1-20 minuutin ajan

2. Ole avoin liikkeelle ja ajatuksille, mitä harjoittelun aikana syntyy. Kaikki liike on merkityksellistä ja voi johdattaa uusien ideoiden äärelle.

3. Jos haluat olla liikkumatta, odota että kehosi on valmis tanssiin. Voit kuunnella kehon impulsseja ja lähteä niitä kohti, tai vastakkaiseen suuntaan.

4. Jos improvisoiminen tuntuu oudolta, se on ok! Voi viedä hetken aikaa, jotta ajatukset siitä miltä liike näyttää ulospäin väistyvät taka-alalle. On tärkeämpää miltä liike tuntuu kuin näyttää.

5. Kun olet tanssinut liike-tehtävän, kirjoita harjoittelun aikaisia tai jälkeisiä ajatuksia. Kirjaa ylös päivämäärä ja aika. Toista sama tehtävä uudelleen viikon kuluttua ja vertaa muistiinpanoja molemmilta tanssi-kerroilta.

6. Aloita tanssien videoiminen kun se tuntuu luontevalta. Yritä unohtaa kameran läsnäolo. Itsekritiikin sijaan kuvaile etsi liikettä kuvailevia sanoja.

 

 

TANSSIN RAKENTAMINEN

1. Valitse neljä tai useampi Dancing cards tehtävä tai keksi oma liiketehtävä.

2. Luo liikettä jokaisella tehtävällä.

3. Käytä liiketehtäviä ikäänkuin ne olisivat nuotteja,tanssien kaksi tehtävää yhdessä, siirtyen saumattomasti tehtävästä toiseen jne...

4. Keksi oma tapasi “säveltää’ tansseja Dancing cards tehtävillä.Inspiroidu! Jaa tanssisi kanssamme  #DANCINGCARDS #DANCETASKS

10_ dancing cards snow.jpg

Kuinka nopeaa aika kuluu?

Kuinka hyvin voit palauttaa mieleesi tapahtumia tasan kymmenen vuoden takaa? Mitä teit tänä viikonpäivänä viime viikolla? Kokeile kuinka koet ajankulun tanssimalla. Tämä tehtävä on metafora sille, kuinka aika kulkee sekä hitaasti mutta pysähtymättä eteenpäin. Videoi tehtävä.

Liiku hitaasti n. 2 metrin pituinen matka. Liikkeesi on niin hidasta että näytät melkein pysähtyneeltä. Anna käsien, jalkojen ja koko kehon löytää uusia liikeratoja. Voit tehdä valintoja liikuttaa lihaksia, jotka tuntuvat olevan jumissa. Kuinka pitkälle/korkealla voit nostaa jalkaa liikkumatta nopeammin?

Tanssipäiväkirja:

Tuntuiko tanssin kesto yhtä pitkältä katsoessa videolta ja tanssiessa? Tuntuiko jompikumpi kestoltaan pidemmältä?

Mitä ajatuksia mieleen tuli tanssin aikana?

Mitä ajatuksia mieleen tuli tanssia katsottaessa?

Kuva: Elisa Kaurala

Puiden tanssi

Valitse kolme erilaista puuta, tarkkaile niiden muotoja muutaman minuutin ajan. Liikkuvatko puut tuulessa? Minkälaista ääntä lehtien liikkeestä syntyy? Kuinka puu liikkuu?

Kirjoita ylös vastaukset näihin kysymyksiin ja luo omia kysymyksiä. Kehitä liikkeita jokaisen puun ominaisuuksista. Toista liikkeitä kunnes ne sulautuvat yhtenäiseksi puutanssiksi.

dancing cards 21.jpg

Kelluva keho

Kuvittele jäsenien väliin tilaa, ilmaa tai vettä. Liiku kuin olisit spagettia kiehuvassa vedessä. Lempeästi pyörittele jäseniä vuoronperään ja yhtäaikaa. Käy läpi sormet, olkapäät, lantio, varpaat, nilkat jne...

Kannattele päätä ylväästi koko harjoittelun ajan, se kelluu ylöspäin. Hengitä syvään nenän kautta ja anna uloshengityksen löytää tie suun kautta. Luo kelluva keho tanssisi.

Suomennamme parhaillaan Dancing cards tehtäviä! Palaa takaisin päivän parin kuluttua uusien Dancing cards tehtävien pariin.